Miért olyan népszerűek még ma is a gyümölcsös játé

Miért olyan népszerűek még ma is a gyümölcsös játé

Ha az utcán 100 embert kérdeznénk arról, mi az első dolog amikor egy játékautomatára gondolnak, fogadni merünk rá, hogy a döntő többség egy gyümölcsös témájú félkarú rabló gépet képzel el. Ha már itt tartunk, te hogy vagy ezzel? Szintén így?

Gyümölcsös játékgépek és rágógumik

A gyümölcsös játékgépek ugyanis már a játékgépek őskorától jelen vannak. De ha azt hinnéd, hogy az első játékgép gyümölcsös volt, tévedsz. Klasszikus kártyák voltak rajta feltüntetve. A későbbi gépek azonban már a gyümölcs témát alkalmazták. Miért? Azért, mert akkor még a nyerő kombináció kiforgatása után nem pénzt, hanem rágógumit kaptál. És találd ki, hogy mit szimbolizáltak az egyes gyümölcsök. Pontosan, a megnyert rágógumi ízesítését. Kiforgattál három dinnyét, dinnyés ízűt kaptál. Három citrom? Citromos ízűt és így tovább.

A téma bevált, a rágógumiknak hála pedig a boltosoknak sikerült megkerülniük az egész szigorú szerencsejáték ellenes törvényeket is. Amikor pedig nyerőgépek a nyeremény kifizetésekor a rágógumiról áttértek a pénznyereményre, nem volt indokolt a gyümölcsös témán változtatni. Mi több, a játékgépek a gyümölcs témájuknak köszönhetően saját megnevezést kaptak, fruit machine. Már biztosan hallottál róla.

Online játékgépek retró stílusban

Nálunk sincs ez másként. A kaszinók üzemeltetői nagyon jól tudják, hogy mit szeretnek az emberek a legjobban, így kihozzák belőle amit csak lehet. Azt is tudják, hogy a retró mindig vissza-visszatér, ezért a top online kaszinók kínálatában több gyümölcsös témájú játékgép is található. A rajongóik mindig megtalálják ezeket a játékgépeket.

Legtöbbjük a régi szép időket eleveníti fel, illetve legtöbbször a kínálat legegyszerűbb játékgépeiről van szó, amelyeknél nincs annyi játékmechanizmus, hogy csak az utolsó cent elvesztése után éreznénk rá igazán.

Játszd meg a régi szép időket

Népszerűségükből tehát ezek az online játékgépek nem veszítenek. A nosztalgia és a játékosok optimista visszaemlékezései a gyümölcsös játékgépekben a „régi szép” időket elevenítik fel, amikor még természetesen minden más és jobb volt.

Szóval ha legközelebb szeretnél egy kicsit te is elmerülni a nosztalgiázásban, nyugodtan próbáld ki valamelyik gyümölcsös játékgépet ingyenesen. Ha pedig nyerő kombinációt forgatsz ki, jutalmazd meg magad egy rágógumival, de persze csak olyannal, amelynek szimbólumát a tárcsákon kiforgattad. Egészségedre.

Nyerőgépek